Pascal Wehrlein testrijder bij Mercedes

(c) Sauber F1 Team

Pascal Wehrlein blijft actief in de Formule 1. De Duitser kreeg eind vorig jaar te horen dat zijn stoeltje bij Sauber was vergeven aan Charles Leclerc en hoopte vervolgens onderdak te vinden bij Williams.

Dat koos echter voor de Rus Sergej Sirotkin en daarmee leek het Formule 1-avontuur van Wehrlein definitief voorbij. De Duitser krijgt nu een tweede kans. Zijn werkgever Mercedes heeft hem een baan bij het Formule 1-team aangeboden als testcoureur .

Ook zou Wehrlein DTM gaan rijden voor het Duitse merk met de ster. Hij won in die klasse in 2015 het kampioenschap. Teambaas Toto Wolff is die prestatie niet vergeten: “Na dat seizoen heeft Wehrlein twee moeilijke jaren in de Formule 1 gehad, bij Manor en Sauber. Maar we willen hem in de familie houden en hebben hem daarom een testrol aangeboden voor 2018, zodat de deur naar de Formule 1 ook na dit seizoen openblijft.”