Charles Leclerc en Marcus Ericsson in 2018 bij Sauber

Marcus Ericsson en Charles Leclerc rijden volgend jaar voor Alfa Romeo Sauber. Het Zwitserse team maakte dit zaterdag bekend tijdens de presentatie van het nieuwe samenwerkingsverband met Alfa Romeo.

De aanstelling van Formule 2-kampioen Charles Leclerc is geen verrassing. Maar dat Marcus Ericsson volgend jaar weer voor Sauber mag rijden, hadden niet veel mensen meer verwacht. Door de samenwerking met Alfa Romeo leek Antonio Giovinazzi goede papieren te hebben voor het tweede zitje bij het team uit Hinwil. De Italiaan wordt wel derde rijder bij het team. Dat de eigenaren van Sauber Zweedse investeerders zijn, was waarschijnlijk in het voordeel van Ericsson.

Tijdens de presentatie in Milaan kondigde het Zwitserse team niet alleen de rijders aan, maar onthulde ook het voorlopige kleurenschema voor het seizoen 2018. Sauber presenteerde een rood met witte livery met het logo van Alfa Romeo op de motorkap.