Recordbedrag geboden op Schumacher’s Ferrari F2001

Michael Schumacher won in Hongarije zijn vierde wereldtitel met de F2001 met chassinsummer 211 (c) Ferrari

De illustere Ferrari F2001 waarmee Michael Schumacher in datzelfde jaar de Grands Prix van Monaco en Hongarije won, heeft bij een veiling van het Londense veilinghuis Sotheby’s ruim 7,5 miljoen dollar opgebracht, omgerekend bijna 6,4 miljoen euro. Dat is bijna het dubbele van de geschatte 4 miljoen dollar (3,4 miljoen euro). Daarmee is het een recordopbrengst voor een hedendaagse Formule 1-wagen.

De F2001 is dan ook één van de meest belangrijke, moderne Formule 1-wagens uit de historie van de koningsklasse van de autosport. Met dit type Ferrari won Schumacher 9 van de 17 races. Hij vergaarde in totaal 123 punten en werd, dankzij de overwinning in Hongarije, niet alleen wereldkampioen met de F2001, maar haalde met teammaat Rubens Barrichello ook het elfde constructeurskampioenschap voor de Scuderia binnen. In de wagen die in New York onder de hamer ging, met chassisnummer 211, boekte Michael Schumacher in 2001 twee overwinningen uit drie Grands Prix. Het was voor het eerst in de historie dat een Formule 1-wagen bij Sotheby’s werd geveild. Uiteindelijk werd het recordbedrag in een tijdsbestek van zes minuten bereikt tussen acht bieders.