Michael Schumacher’s winnende F2001 onder de hamer

Michael Schumacher won in Hongarije zijn vierde wereldtitel met de F2001 met chassinsummer 211 (c) Ferrari

Het Londense veilinghuis Sotheby’s heeft vandaag bekend gemaakt dat een van de meest belangrijke, moderne Formule 1-wagens uit de historie onder de hamer gaat. Het betreft de Ferrari F2001, met chassisnummer 211, waarmee Michael Schumacher in 2001 twee overwinningen boekte in drie Grands Prix, te weten de Grands Prix van Monaco en Hongarije.

Met dit type Ferrari won Schumacher 9 van de 17 races. Hij vergaarde in totaal 123 punten en werd, dankzij de overwinning in Hongarije, niet alleen wereldkampioen met de F2001, maar haalde met teammaat Rubens Barrichello ook het elfde constructeurskampioenschap voor de Scuderia binnen.

Gregoire Billault, hoofd van Sotheby’s afdeling ‘Hedendaagse kunst’, zegt “verguld te zijn om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de viering van Ferrari’s zeventigjarig bestaan”. Hij verwacht dat de F2001 met gemak 4 miljoen dollar zal gaan opbrengen op 16 november in New York, omgerekend zo’n 3.4 miljoen euro. Naast de legendarische Ferrari zal ook werk van Andy Warhol, Francis Bacon en Jean-Michel Basquiat geveild worden.