Horner: ‘Verstappen wordt geen eerste rijder’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen wordt geen eerste rijder bij Red Bull Racing. Dit antwoordde teambaas Christian Horner op de vraag van Sky Sports-commentator Martin Brundle of in het nieuwe contract van Verstappen staat dat hij eerste coureur wordt bij het team.

Verstappen verlengde onlangs zijn contract bij Red Bull tot eind 2020. Na de verlenging werd gespeculeerd over de positie van Verstappen binnen het team. De Nederlander zou, met name volgens diverse Nederlandse media, wel eens eerste rijder kunnen worden bij Red Bull. Horner tegen Sky Sport: “De Nederlandse media zijn erg enthousiast. Alles wat Max doet, krijgt veel aandacht van de pers. In zijn contract is absoluut niet opgenomen dat hij eerste rijder wordt. Hij krijgt exact hetzelfde materiaal als de andere coureur.”

Toch zijn speculaties niet helemaal uit de lucht komen vallen. Horner gaf namelijk voor de contractverlenging van de Nederlander aan dat hij bij de formatie uit Milton Keynes de kans heeft om een team om zich heen te bouwen.