Horner vindt Red Bull het beste team voor Verstappen

(c) Red Bull Racing

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, wil heel graag dat Max Verstappen zijn team trouw blijft. Horner is ervan overtuigd dat Red Bull op lange termijn de beste keuze is voor de Nederlander. Volgens de 43-jarige Brit heeft hij bij het Oostenrijkse team de kans om een team om zich heen te bouwen.

“Ik denk dat hij ook wel ziet hoe sterk dit team is. Hij voelt zich erg op zijn gemak in dit team. En Lewis lijkt redelijk op zijn plek bij Mercedes en Sebastian heeft net voor drie jaar bijgetekend bij Ferrari. Het meest voor de hand liggende om nu te doen is om een team om je heen te bouwen. Maar het is aan ons om hem van een competitieve auto te voorzien. We hebben dit jaar de wagen serieus verbeterd en de auto sneller ontwikkeld dan onze tegenstanders. We kunnen nu op eigen kracht races winnen en moeten deze lijn nu doortrekken”, zegt Horner tegen Motorsport.com.

 

Dat Horner erg tevreden is over de ontwikkeling van de Nederlander is geen geheim: “Het is vrij opmerkelijk dat hij nog maar net twintig is. Ik denk dat hij op alle fronten nog aan het groeien is. Elk weekend leert hij en wordt hij sterker. Het opdoen van ervaring kun je niet versnellen. Maar dit is zijn derde seizoen en kijk hoe hij nu al presteert. Wat hij laat zien, is fenomenaal. Hij heeft een mooie toekomst voor zich.”