Michael van der Mark rijdt ook MotoGP Valencia

De invalbeurt van Michael van der Mark in de MotoGP van Maleisië is zo goed bevallen dat de Rotterdammer ook voor Valencia is gevraagd de zieke Jonas Folger te vervangen. Van der Mark zal dus ook in de slotrace van het MotoGP-seizoen op de Yamaha van het Monster Tech3-team uitkomen.

Het wordt het vierde opeenvolgende raceweekend voor Van der Mark, die dit weekend (zaterdag) de laatste race van het Superbikes-seizoen had in Qatar. Direct na de SBK-race in Jerez reisde hij naar Maleisië voor de MotoGP, daarvandaan naar Qatar voor de Superbikes en nu dus weer terug naar Spanje, waar komend weekend de wedstrijd in Valencia is, op het circuit Ricardo Tormo. Op Sepang werd Van der Mark in de regen zestiende in zijn MotoGP-debuut.

“Het is fijn dat het team zoveel vertrouwen in me heeft dat ik nog een keer terug mag komen”, sprak Van der Mark. “Voor mezelf is het vooral prettig dat ik nu met ietsje ervaring op de motor kan stappen. Ik hoop dat het weer een beetje meezit, en dat het gewoon drie dagen droog is, zodat ik beter kan wennen en we de motor goed kunnen afstellen. En dan hoop ik op een zeker zo goed resultaat, al zal het er niet gemakkelijker op worden.”