Verstappen neemt revanche: ‘Een van mijn makkelijkste races ooit’

(c) Red Bull Racing

Na de teleurstelling van vorige week heeft Max Verstappen in Mexico zijn ultieme revanche genomen. De Nederlander soleerde naar de zege en was daar na afloop erg blij mee.

“Na vorige week was dit de perfecte race voor mij”, zei de Nederlander in een korte reactie voorafgaand aan de podiumceremonie. “Vooral de start was cruciaal. Daarna kon ik redelijk eenvoudig vooruit blijven rijden.”

Later op de persconferentie voegde Verstappen daar. “De auto was super goed. Mede daardoor was dit was een van mijn makkelijkste races ooit in mijn carrière. Het deed me een beetje denken aan mijn karttijd. Als ik een goede auto heb weet ik wat ik kan.”

Hamilton

Verstappen zette na 22 rondjes wereldkampioen Lewis Hamilton op een rondje. In 2013 overkwam de Brit dat voor het laatst. Voor de Red Bull-coureur was dat niets speciaals. “Hij had schade en zat op een andere strategie. Dan kan dat gebeuren.”

Verstappen ziet zijn zege als het bewijs dat Red Bull op de goede weg is. “Ik geloof in het team, daarom heb ik bijgetekend. Ik hoop dat we volgend jaar sterk kunnen beginnen, dan weet ik zeker dat we iets moois kunnen bereiken.”