Michael van der Mark: ‘Remmen het grootste verschil’

Michael van der Mark reed op zijn eerste dag als MotoGP-coureur 28 ronden op het circuit van Sepang en sloot af op de negentiende plaats, met een aantal vaste GP-rijders achter zich. De 25-jarige Rotterdammer was tevreden over zijn debuut op de Yamaha M1. “In de ochtend wilde ik graag naar buiten, maar vanwege de weersomstandigheden moest ik lang wachten. Dat was niet de perfecte start. Maar vanaf de eerste meters voelde het goed. Ik heb echt genoten van die eerste ronden. Het ging eigenlijk wat beter dan verwacht. De machine rijdt zo soepel, alles voelde heel natuurlijk aan.”

In de tweede training in de regen vond hij het lastiger. “Zeker in het begin, dus toen heb ik wat andere rijders gevolgd om daarvan te leren.”

Het grootste ‘leerpunt’ vond Van der Mark het remmen. “Dat is het meest indrukwekkende verschil tussen de Superbikes en de MotoGP-machine. De remmen zijn zo krachtig, dat het lastig is het juiste rempunt en de limiet te vinden. Daar ga ik me morgen op focussen. Ik hoop dat we dan wat meer droge tracktime hebben.”

Foto: Michelin