VT2 Austin: Verstappen tweede achter Hamilton

(c) Red Bull Content Pool

In tegenstelling tot de eerste vrije training werd de tweede vrije training voor de Amerikaanse Grand Prix onder droge omstandigheden verreden. Het team van Red Bull Racing ging direct voortvarend van start en voerde de lijst aan. Ricciardo en Verstappen werden op de voet gevolgd door Hamilton, Räikkönen en Bottas. Vettel ontbrak in het rijtje omdat hij in zijn vliegende ronde van de baan schoot. De achterkant van zijn Ferrari brak ineens weg tijdens het insturen van bocht 19 en hij vloog de grindbak in. “I think you saw that” was zijn alleszeggende commentaar over de boordradio.

Na een half uur besloten vrijwel alle coureurs de ultrasofts onder de wagen te laten schroeven. Eerst was het Bottas die de tijd van Ricciardo wist te verbeteren en niet veel later dook Hamilton met de roze sloffen naar de snelste tijd. Met een 1.34.668 reed hij de snelste ronde ooit met een F1-bolide op dit circuit. Vervolgens ging Verstappen naar buiten op de ultrasofts en reed, ondanks een klein foutje, naar de tweede positie. Vettel sloot hierna achter Verstappen aan op P3 en Ricciardo kwam niet verder dan P5. De coureurs besloten het qua snelle rondetijden even te laten voor wat het was en gingen zich meer focussen op de langere runs.

Sainz maakte wederom een sterke indruk in zijn eerste weekend voor het Formule 1-team van Renault. Net als in de eerste vrije training was hij Hülkenberg te snel af. De Duitser kende wat problemen in deze trainingssessie, maar ook toen deze verholpen waren bleef hij steken achter zijn teamgenoot. Al scheelde het slechts vijf duizendste van een seconde. Hoe dank ook: Hülkenberg is gewaarschuwd en zal dus echt aan de bak moeten morgen om zich tijdens de kwalificatie niet direct het kaas van het brood te laten eten.

De kwalificatie gaat morgen om 23.00 uur Nederlandse tijd van start.