VT1 Austin: Hamilton zet Vettel op halve seconde, Verstappen vierde

ham

Lewis Hamilton is uitstekend begonnen aan het weekend dat hem zijn vierde wereldtitel kan opleveren. De Brit noteerde in de eerste vrije training voor de Amerikaanse Grand Prix de snelste tijd. Hij was ruim vijf tienden sneller dan zijn grote concurrent Sebastian Vettel. Max Verstappen zette de vierde tijd op de klokken.

De sessie begon met een natte baan. Totdat het tijd was voor de coureurs om te wisselen naar slicks, had Verstappen op de intermediates de tweede tijd genoteerd. De Nederlander moest alleen zijn meerdere kennen in Felipe Massa.

Naar mate de sessie vorderde en de baan droger werd kwamen de verwachte namen bovendrijven. Vettel noteerde op supersofts de snelste tijd en stond geruime tijd bovenaan, maar moest die plaats afstaan aan Hamilton. Valtteri Bottas completeerde de top drie.

Sainz

Carlos Sainz debuteerde voor Renault en maakte een sterke indruk. De Spanjaard was op de tiende plaats zelfs acht tienden sneller dan teamgenoot Nico Hulkenberg.

Brendon Hartley maakte eveneens indruk in zijn allereerste Formule 1-training. De Nieuw-Zeelander stuurde zijn Toro Rosso naar de veertiende tijd.

Voor Daniil Kvyat duurt het nog even voordat hij zijn rentree maakt bij het team uit Faenza. De Rus moest in de eerste training zijn stoeltje afstaan aan Sean Galeal. De Indonesiër kwam niet verder dan de zeventiende tijd.

https://twitter.com/F1/status/921414487672000513

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Amerika gaat om 21.00 uur van start.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden