‘Max Verstappen neemt gridstraf tijdens USGP’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull lijkt er voor te hebben gekozen om Max Verstappen al dit weekend te voorzien van een nieuwe en verbeterde Renault-motor.

Het is de zesde krachtbron voor de Nederlander dit seizoen en dat betekent dat hij ten minste tien plekken wordt teruggezet op de startopstelling voor de Amerikaanse Grand Prix. Dat aantal kan zelfs nog oplopen naar mate er meer onderdelen worden vervangen. De keuze om in Austin een nieuwe motor in het achteronder te leggen zou mede zijn ingegeven door het feit dat er op het Circuit of the Americas gemakkelijk ingehaald kan worden en het tijdens de race mogelijk gaat regenen.

Volgens onbevestigde geruchten zou Daniel Ricciardo volgende week tijdens de Grand Prix van Mexico aan de beurt zijn voor een motorwissel. Beide wissels waren al aangekondigd door het team, en komen dus niet als verrassing.