‘Verstappen en Ricciardo staat nog een gridstraf te wachten’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Daniel Ricciardo zullen elk nog een gridstraf moeten incasseren in een van de laatste vier races. Dat zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko in een interview met Auto Motor und Sport.

Beide coureurs krijgen in de slotfase van het seizoen nog de beschikking over een nieuwe krachtbron. “Dat doen we bij verschillende races zodat we minstens een auto van voren op de grid hebben”, zegt Marko.

Motorwissel in Italië

In Italië kregen Verstappen en Ricciardo voor het laatst een gridstraf aan de broek vanwege een motorwissel. Verstappen moest toen 15 plaatsen terug vanwege een nieuwe motor en MGU-H. Ricciardo kreeg nog extra vijf plaatsen straf omdat hij daarnaast ook een nieuwe turbo kreeg.

Jouw reactie