Ex-manager Schumacher vindt dat fans ‘waarheid’ mogen weten

(c) Scuderia Ferrari

Willi Weber, de oud-manager van Michael Schumacher (48), vindt dat de fans van de Duitser de ‘waarheid’ over zijn conditionele gesteldheid mogen weten.

Het is bijna vier jaar geleden dat Schumacher hersenletsel opliep bij een ski-ongeluk. Sindsdien is er veel onduidelijkheid over hoe het herstel van de zevenvoudig wereldkampioen verloopt.

“Ik vind het heel ongelukkig dat de fans niets over zijn gezondheid weten”, zegt Weber, die tot 2012 de manager van ‘Schumi’ was, tegen de Duitse krant TZ. “Ik vraag me oprecht af waarom zij niet de waarheid mogen weten.”

Een maand geleden kwam het bericht naar buiten dat Schumacher mogelijk in de Verenigde Staten verder gaat werken aan zijn herstel. Na de Italiaanse Grand Prix liet Lewis Hamilton doorschemeren dat ook hij graag zou willen weten hoe het met de voormalig Ferrari-coureur gaat.

Na het ski-ongeluk van Schumacher in 2013 is er door zijn familie en management slechts sporadisch nieuws naar buiten gebracht. Hoe hij er precies aan toe is, is daardoor voor de buitenwereld onduidelijk.