Recordhouder Hamilton wil weten hoe het met Schumacher gaat

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton snoepte in Monza een elf jaar oud record van Michael Schumacher af. De Brit veroverde zaterdag zijn 69ste poleposition, één meer dan het oude record van ‘Schumi’. Het was een emotioneel moment voor de drievoudig wereldkampioen die zich hardop afvroeg hoe het tegenwoordig met Schumacher gaat.

“Hij zette de toon in de Formule 1 en heeft onwijs veel betekend voor de sport”. zei Hamilton die zijn polerecord opdroeg aan de Duitser. “Ik zou graag eens met zijn vrouw willen praten om te zien hoe het met hem en zijn familie gaat. De tijd zal het uitwijzen.”

De zevenvoudig wereldkampioen kwam eind 2013 zwaar ten val bij een ski-ongeluk. Schumacher lag lange tijd in coma. Hoe hij er op dit moment daadwerkelijk aan toe is, is niet duidelijk.