Alex Marquez kan ook buiten Spanje winnen

Twee zeges noteerde Alex Marquez dit seizoen al, beide in Spanje. Maar dat de TwinRing in Motegi een van zijn favoriete circuits is, was al bekend uit zijn tijd in de Moto3, toen hij twee keer won in Japan. Nu heeft de jongste van de Marquez-broertjes er ook een overwinning in de Moto2 te pakken.

Lang leek het erop dat Takaaki Nakagami zijn thuiswedstrijd zou gaan winnen, maar na tien van de vijftien ronden nam Marquez de leiding in de race over van de Japanner. Die kon het ongenadige tempo van de Spanjaard niet volgen en moest genoegen nemen met de zesde plaats. Xavi Vierge (tweede) en ‘The Fish’ Syahrin (derde) waren de enigen die Marquez nog enigszins konden bijhouden in de gietende regen.

Tom Lüthi verzuimde om flink wat punten te pakken op Franco Morbidelli, die op zijn beurt ook niet in staat was om het verschil te maken in de stand om het kampioenschap. Morbidelli kwam als achtste over de streep, Lüthi als elfde. Het verschil waarmee ze met drie races te gaan vertrekken uit Japan is 24 punten.

Foto: MotoGP.com