Max Verstappen op het podium: ‘Gaf alles om gat te dichten!’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen reed een ijzersterke race tijdens de Grand Prix van Japan op Suzuka. Vanaf de vierde startpositie stoof hij in de eerste ronde al snel door naar P2 en gaf deze plek niet meer uit handen.

Verstappen stond hierdoor voor de tweede maal op rij op het podium. Lewis Hamilton controleerde de race en hield de Nederlander op gepaste afstand, tot Verstappen in de laatste ronden ineens wel heel dicht op de hielen van de Brit zat.

“Het was weer een goede dag vandaag. Suzuka is goed voor me. Ik hou echt van deze baan, al vorig jaar. Onze snelheid was veelbelovend. De eerste stint op de supersofts had ik een beetje last van mijn linker voorband. Toen we eenmaal wisselden naar de soft banden was ik weer competitiever en de hele tijd in de buurt van Lewis. Met name in de laatste ronden had ik een goed tempo, maar het is heel lastig om hier in te halen. De laatste twee a drie ronden gaf ik alles om het gat te dichten. We hadden weer een hele goede dag en de wagen wordt elke race beter en daar ben ik heel blij mee,” aldus de Nederlander die door de fans werd verkozen tot Driver of the Day.

Jouw reactie