Lewis Hamilton ruikt de wereldtitel, Verstappen tweede

(c) Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft goede zaken voor de wereldtitel gedaan. De Brit won de Grand Prix van Japan en zag Sebastian Vettel al vroeg in de race uitvallen. De Merecedes-coureur heeft met nog vier races te gaan 59 punten voorsprong. Max Verstappen reed een heel sterke race en werd tweede.

Voor de start waren er al berichten dat Vettel problemen had met zijn krachtbron. De Ferrari-coureur kwam nog wel goed van zijn tweede startplek, maar moest al snel Max Verstappen voor zich dulden. De Nederlander had vanaf P4 een goede start en haalde daarna vrij snel de Ferrari-coureur in.

Niet veel later gingen ook Esteban Ocon, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas aan Vettel voorbij. De Ferrari van Vettel had zichtbaar te weinig snelheid. Toen de Duitser na de safetycar, vanwege een crash van Carlos Sainz, nog meer plaatsen verloor, haalde het team Vettel binnen.

Dubbel podium

Waar Ferrari weer een matige race kende, was het Red Bull Racing dat weer sterk voor de dag kwam. Max Verstappen kon de snelheid van de Mercedes van Hamilton goed volgen. Na de kwalificatie zei de Nederlander nog dat ze niet voor de overwinning konden vechten, maar hij bleef de hele race binnen vijf seconden van de raceleider.

De overwinning zat er voor de Red Bull-coureur echter niet in. Alleen vlak na de pitstops en aan de eind van de race zat de Nederlander heel dicht achter Hamilton. Verstappen pakte daardoor een knappe tweede plaats.

Ook Daniel Ricciardo kende een sterke race. De Australiër was niet heel goed weg en verloor zijn derde startplaats aan Verstappen en moest ook even Esteban Ocon voor zich dulden. Daarna moest hij in de slotfase van de race nog alle zeilen bijzetten om zijn podiumplaats te verdedigen ten opzichte van Bottas. Na Maleisië was het voor Red Bull weer een dubbele podiumfinish.

Achter Ricciardo werd Bottas vierde en werkte Kimi Raikkonen zich vanaf een tiende startplaats op naar de vijfde plek.

Uitslag van de race: