Renault: “Vier teams motoren leveren bijna onmogelijk”

(c) Renault Sport

McLaren heeft alle hoop gevestigd op de komst van Renault, maar volgens de Franse motorfabrikant is een deal nog ver weg. Renault-adviseur Alain Prost denkt dat het “bijna onmogelijk” is om aan vier teams motoren te leveren en wil dat McLaren meehelpt een oplossing te bedenken.

Dit jaar zijn Red Bull Racing, Toro Rosso en natuurlijk het fabrieksteam voorzien van een Renault-motor. Toro Rosso zou in gesprek zijn met Honda, maar ook daar is een deal nog ver weg.

“Motoren leveren aan vier teams is bijna onmogelijk”, zegt Prost tegen The Telegraph. “Maar als McLaren meedenkt aan een oplossing waarin we drie teams van motoren voorzien gaan we er naar kijken.”

Wereldkampioen

Prost kwam in de jaren 80 zes seizoenen uit voor McLaren. Met dat team veroverde hij drie wereldtitels. “Ik moet me niet laten leiden door emoties, McLaren was een belangrijk deel van mijn leven”, vervolgt de Fransman. “Maar er zal eerst een oplossing moeten komen. Onze prestaties mogen er niet onder lijden.”

Volgens Sky Sports is er nog een obstakel wat de McLaren-Renault-deal tegen kan houden. Red Bull zou een veto-stem hebben om de deal te blokkeren. Of het team dat recht ook gaat gebruiken is onduidelijk.

Het team uit Woking hoopt deze week duidelijkheid over de motoren voor komend seizoen te kunnen geven.