McLaren denkt dat Alonso blijft als Renault motoren wil leveren

(c) McLaren

McLaren heeft alle hoop gevestigd op een motorendeal met Renault. Mocht de deal rondkomen dan verwacht McLaren-directeur Zak Brown dat Fernando Alonso blijft.

Dat zegt Brown in gesprek met Sky Sports. “Fernando houdt van dit team. Er zijn berichten geweest dat hij in het Indycar-kampioenschap zou gaan rijden, maar dat klopt niet. Hij wil in de Formule 1 blijven.”

Het contract van Alonso loopt aan het eind van dit seizoen af. Ook wanneer de onderhandelingen met Renault zouden klappen en McLaren dus opnieuw veroordeeld is tot Honda sluit Brown een contractverlenging van Alonso niet uit. “We zien dat er een hoop verbeteringen bij Honda aan zitten te komen. Hij wil gewoon in een competitieve auto rijden. Ook als we bij onze huidige motorleverancier blijven is het niet uitgesloten dat hij blijft.”

McLaren hoopt komende week bekend te maken met welke motoren het team in 2018 gaat rijden.

Alonso viel tijdens de Italiaanse Grand Prix opnieuw uit. De tweevoudig wereldkampioen haalde dit seizoen pas drie keer de finish. Met tien punten staat hij op de vijftiende plaats in het kampioenschap.