Ricciardo dacht dat winst mogelijk was in Bahrein

Daniel Ricciardo dacht in de openingsfase van de Bahreinse Grand Prix dat Red Bull een kans had om te winnen. Dat zei de Australiër na afloop van de race tegen Autosport.com.

“Ik dacht in het begin echt dat we een kans hadden om te winnen”, aldus de Red Bull-coureur. “We zaten er heel goed bij. Ik zag dat Bottas het moeilijk had. Het was voor mij makkelijk om bij te blijven en tegelijkertijd m’n banden te sparen. Ik had niet alleen het gevoel dat een podium erin zat, maar ook dat ik kon winnen.”

Verstappen en Ricciardo konden het tempo in de beginfase van Mercedes en Ferrari goed volgen. Vlak voor zijn uitvalbeurt zette Max Verstappen Lewis Hamilton flink onder druk. Ricciardo volgde in het spoor van Verstappen, maar helaas voor hem kon hij dat sterke begin geen vervolg meer geven.

“Nadat de safetycar de baan opkwam ging het minder”, vervolgde Ricciardo. “In eerste instantie kwam ik op P3 terecht, maar al gauw kreeg ik het moeilijk met de banden. Ik had veel moeite om het tempo van de koplopers op de zachte band te volgen.”

Daniel Ricciardo eindigde in Bahrein achter de Mercedessen en de Ferrari’s op plaats vijf.

Foto: Red Bull Racing