Verstappen door F1-teambazen verkozen tot beste coureur van seizoen

SI202112120273_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is door de teambazen verkozen tot de beste coureur van het afgelopen seizoen. Daarin wist de Nederlander zijn eerste wereldtitel te behalen in de Formule 1. Sinds 2014 was Lewis Hamilton de winnaar maar is nu door de Nederlander van de troon gestoten. 

Alle teambazen kregen de mogelijkheid hun persoonlijke Top-10 van coureurs samen te stellen en door te geven aan Autosport.com. Net als het puntensysteem in de Formule 1 krijgt de nummer één 25 punten per teambaas, de nummer twee 18 punten, de nummer drie 15 punten, enzovoort. In totaal heeft Verstappen 188 punten gekregen van de teambazen, Lewis Hamilton is als tweede geëindigd met 174 punten.

Best of the rest

Voorgaande seizoenen was Hamilton steeds de nummer één. Lando Norris is als 'best of the rest' van het seizoen verkozen. De McLaren-coureur heeft een totaal van 100 punten weten te scoren.

2021AbuDhabiGrandPrixSaturdayGP2122_18113200121045_AV6_7612-700x467
Foto: McLaren Media Centre

In totaal hebben er negentien teambazen gestemd. Daarbij gaat het om Toto Wolff (Mercedes), Christian Horner (Red Bull Racing), Andreas Seidl (McLaren), Laurent Rossi (Alpine), Otmar Szafnauer (Aston Martin), Fred Vasseur (Alfa Romeo), Franz Tost (AlphaTauri), Jost Capito (Williams) en Gunther Steiner (Haas). Alleen Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, heeft geen punten uitgedeeld.

Lees ook: Max Verstappen: “Ik stop als Gianpiero Lambiase ook stopt”

Lees ook: Toto Wolff: “Geen zekerheid of Hamilton blijft”

Lees ook: Max Verstappen feestelijk onthaald in Milton Keynes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden