Coureurs feliciteren F1-kampioen Max Verstappen

SI202112120595_hires_jpeg_24bit_rgb

De beslissing van het Formule 1-kampioenschap in 2021 heeft op zich laten wachten tot aan de laatste ronde van de allerlaatste race in Abu Dhabi. Na afloop van de race waren er veel coureurs die Verstappen feliciteerde met het kampioenschap.

Max Verstappen vertrok van pole position, maar Lewis Hamilton had een veel betere start waardoor hij bij bocht 1 al aan kop lag. Het leek erop alsof het een dominante overwinning zou worden voor de Brit, maar een late safety car gooide roet in het eten van Mercedes. Tijdens de safety car maakte het team van Red Bull een strategische keuze door de Nederlander naar binnen te halen om zijn banden in te ruilen voor de softs. De safety car verdween vóór de laatste ronde en Verstappen maakte direct gebruik van de eerste kans die hij kreeg om Hamilton in te halen. Hierdoor kwam hij als winnaar over de finish.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Sergio Pérez

De teamgenoot van Verstappen heeft voornamelijk tijdens Q3 in de kwalificatie en halverwege de race een belangrijke rol gespeeld. De Mexicaan slaagde erin om de achterstand tussen Verstappen en Hamilton terug te brengen naar één seconde. Pérez ging namelijk het gevecht aan met de Brit en dat was hele kostbare tijd. Via een boardradio gedurende de race was al te horen dat de Nederlander zijn teamgenoot heel erg dankbaar was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez)

Lando Norris: 'Respect voor Max'

Norris staat erom bekend dat hij goed bevriend is met Verstappen en hij vertelde aan Ziggo Sport dat hij veel bewondering heeft voor de Nederlander. "Het was een genot om hem te zien racen en hij verdient het. Natuurlijk heeft de herstart hem wel de mogelijkheid gegeven."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Esteban Ocon: 'Max verdient de titel'

Volgens Ocon heeft Verstappen de wereldtitel binnengesleept door zijn agressiviteit. "Hij heeft het heel goed gedaan. Hij verdient het om de kampioen te zijn." Het allesbeslissende titelgevecht zorgde ook voor motivatie bij onder andere de Fransman. "Ik zou ook heel graag met ze willen vechten." Daarnaast vond teamgenoot Fernando Alonso dat het gerechtigheid is voor Verstappen. "Zonder safety car was Hamilton kampioen geworden, dus Verstappen heeft wel geluk gehad. Máár als je terugkijkt naar de rest van het seizoen toen hij géén geluk had, is het misschien wel gerechtigheid."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®🇫🇷 (@estebanocon)

Charles Leclerc: 'Kwestie van tijd'

Leclerc en Verstappen kennen elkaar al vanaf jongs af aan uit de karttijd en daardoor weet de Monegask maar al te goed hoe gemotiveerd de Nederlander altijd al is geweest om zich toe te werken naar een succesvolle Formule 1-carrière. "Beide coureurs waren het hele seizoen geweldig en voor Max was het een kwestie van tijd totdat hij kampioen zou worden."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Pierre Gasly: 'Indrukwekkend'

Ook AlphaTauri-coureur Gasly vertelde dat hij het een indrukwekkend seizoen vond van de Nederlander. "Hij heeft het geweldig gedaan en ik ben blij voor hem. Zelfs een film is niet zo spannend als het einde van dit seizoen."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Red Bull Racing

Natuurlijk kon een feestje niet ontbreken in de pitbox van Red Bull Racing. Na zeven dominante jaren van Mercedes, wist Red Bull-coureur Verstappen die lijn te doorbreken door wereldkampioen te worden.


Lees ook: Olav Mol: "Ontknoping waar je alleen maar van kan dromen"

Lees ook: Sergio Pérez: "Blij dat ik bij kon dragen aan titel van Max"

Lees ook: Max Verstappen wereldkampioen na bizarre slotfase

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden