Mick Schumacher ziet kansen voor Haas in Brazilië

Mick Schumacher / Haas / Brazilië / Interlagos / Donderdag / 2021
Foto: Haas F1 Team Media (Andy Hone / LAT Images)

Mick Schumacher heeft zin in de Grand Prix van Brazilië. De coureur van Haas ziet kansen op het Autódromo José Carlos Pace. Hij hoopt zich te kunnen laten zien in Q2. 

Na een jaar afwezigheid is de Formule 1 terug in Brazilië. Het iconische Autódromo José Carlos Pace kent een grote historie met verschillende winnaars en bleek met enige regelmaat de beslissende race in het kampioenschap te zijn. Schumacher zal op Interlagos echter niet gaan vechten om de winst, maar de Duitser hoopt wel op een goed resultaat. Het zal de eerste keer zijn dat Schumacher rijdt op deze baan. “Ik ben nog nooit in Brazilië geweest dus het is de eerste keer dat ik hier ga rijden. Toch heb ik wel al op deze baan gereden in de simulator”, vertelt Schumacher in de vooruitblik van het team van Haas.

Ook in Brazilië zal er ook weer worden gereden onder het sprintformat. Op vrijdag wordt er gekwalificeerd voor de sprintkwalificatie, die op zaterdag zal plaatsvinden. Schumacher ziet kansen maar ook een uitdaging. “Ik denk dat de sprints interessant zijn. Het gaat er vooral om wie alles het snelst voor elkaar heeft tijdens de eerste vrije training. Het is fijn dat de baan kort is, want daarom kunnen we snel veel rondjes rijden”, vertelt Schumacher. Doordat het circuit minder lang is, kost het de teams minder tijd om tijdens VT1 de pits in te gaan om de set-up van de auto aan te kunnen passen.

Mick Schumacher / Haas / 2021 / Interlagos / Brazilië
Foto: Haas F1 Team Media – Andy Hone / LAT Images

Q2?

“Het is een kort circuit. We kunnen veel rondjes rijden en hopelijk is er een mogelijkheid om te vechten met een aantal coureurs. Misschien kunnen we Q2 wel halen. Het opkomen van het rechte stuk bij start/finish is iconisch en we hebben veel coureurs de auto daar zien verliezen”, vertelt Schumacher. De laatste bocht is moeilijk, vooral in de regen. Zo zagen we in 2016 meerdere coureurs de muur in gaan. “Het ziet lijkt erop dat het gaat regenen, en dat is goed voor ons.”

Lees ook: Steiner ziet Haas in middenveld strijden in 2022

Lees ook: Aston Martin-teambaas Szafnauer mogelijk naar Alpine

Lees ook: Helmut Marko hoopt op één-tweetje Red Bull Racing