Sergio Pérez: “Er kan nog van alles gebeuren”

Sergio Pérez / Red Bull Racing / Mexico / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Sergio Pérez heeft zijn beste kwalificatie in Mexico-Stad ooit achter de rug. Voor zijn thuispubliek zal de Red Bull-coureur tijdens de Grand Prix van Mexico vanaf de vierde positie van start gaan. 

Tegenover Ziggo Sport stelde Pérez na de kwalificatie dat de auto sinds VT3, waar hij nog als eerste eindigde, niet meer hetzelfde was. “We moeten kijken waar het mis is gegaan en er dan een goede race van maken, het wordt een lange race dus er kan nog van alles gebeuren.”

Tijdens Q2 zegt de Mexicaan veel downforce te hebben verloren: “Ik had mijzelf kunnen verbeteren maar ik heb het rondje laten liggen.” De Red Bull-coureur gaf tenslotte aan dat Mercedes erg sterk was tijdens de kwalificatiesessie. “We gaan het tijdens de race zien, het wordt een lange en leuke race en ik hoop dat het publiek ervan gaat genieten.”

Lees ook: Hamilton over tweede startplek: “Enorme verrassing”

Lees ook: Max Verstappen: “P3 beter dan P2”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Een van mijn beste ronden ooit”