Charles Leclerc na kwalificatie: “Ben teleurgesteld in mezelf”

Charles Leclerc / Ferrari / Azerbeidzjan / Bakoe / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Charles Leclerc stond er goed voor tijdens Q1 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico, maar de Monegask kan daar naar eigen zeggen niet van genieten en zegt na afloop erg teleurgesteld te zijn in zichzelf. 

“Hoe goed het ervoor stond in Q1 interesseert mij niet, ik ben erg teleurgesteld in mijzelf”, aldus de Ferrari-coureur tegenover Ziggo Sport. Hij vervolgt dat er zeker potentie in zat en het wel goed aanvoelde vanaf Q1. “Het is een heel moeilijk weekend voor mij, tijdens VT1 en VT2 was ik gewoon zo ontzettend langzaam en in Q1 is het me gelukt om het gevoel te vinden. In Q2 zat ik er ook goed bij net als in Q3”.

Leclerc is gefrustreerd

Volgens de Monegask ging het echter fout bij zijn tweede run. “Ik maakte een fout waar ik geen fout had moeten maken, dat is erg frustrerend.” Leclerc sluit ermee af dat hij hoopt op het beste voor zondag. “Ik ga me focussen en zal proberen te leren van mijn fout.”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Een van mijn beste ronden ooit”

Lees ook: Chadwick: “Formule 1 nog nooit zo dichtbij geweest”

Lees ook: Hamilton: “Coureurs moeten op taalgebruik letten”