Lewis Hamilton: “Mentaliteit is er om race te winnen”

Lewis Hamilton / Mercedes / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Lewis Hamilton verbeterde zich in de laatste run van Q3, maar het was niet genoeg om voor Max Verstappen te blijven. De Nederlander start vanaf pole position tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Lewis Hamilton zal naast hem starten vanaf P2.

Gedurende het seizoen zijn Hamilton en Verstappen vaker naast elkaar aan de start verschenen. De twee zullen samen opnieuw op weg gaan richting bocht één. Hamilton hoopt op een mooie wedstrijd in Amerika.

“Ik heb alles gegeven, het was een beetje ploeteren in de kwalificatie. Ik denk dat we vanaf VT1 een beetje zijn teruggevallen”, vertelde Hamilton direct na afloop van de kwalificatie tegenover oud-IndyCar-coureur Danica Patrick. Die jongens (Red Bull red.) waren ongelooflijk snel. Er zijn altijd punten die we kunnen verbeteren, maar dit was alles wat we hadden. Het is een goede positionering voor morgen, dus hopelijk wordt het een goede race in de eerste bocht. De mentaliteit is om de race te winnen.”

Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas krijgt een gridstraf van vijf plaatsen omdat Mercedes een nieuwe verbrandingsmotor bij hem heeft geïnstalleerd. Daardoor moet Hamilton het in ieder geval bij de start zonder hulp gaan opnemen tegen Verstappen en diens teamgenoot Sergio Pérez die vanaf P3 start.

Lees ook: Verstappen pakt pole position Grand Prix van Amerika

Lees ook: Toto Wolff geeft problemen Mercedes-motor toe

Lees ook: Horner: “Betrouwbaarheid Mercedes sleutelrol in titelstrijd”