Pierre Gasly rijdt de snelste tijd in VT3 Grand Prix van Turkije

Pierre Gasly / AlphaTauri / Turkije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Pierre Gasly heeft de snelste tijd van de derde vrije training gereden. Het blijkt een Red Bull-feestje aan de top te zijn: Max Verstappen eindigt op plek twee en Sergio Pérez op plek drie. Red Bull lijkt zich weer te herpakken na een matige vrijdag. 

-Liveblog gesloten- 

Het verslag van VT3 voor de Grand Prix van Turkije verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 12:05

Vanmiddag is de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije die je kan volgen via Grand Prix Radio en onze liveblog. Tot dan!

De volledige uitslag van VT3:

Update 12:00

De vlag is uit en dat betekent het einde van de derde vrije training. Het is Pierre Gasly die de snelste man op de baan is, gevolgd door Max Verstappen die op het laatste moment nog de tweede tijd van Pérez overpakt die op de derde plaats eindigt. De coureurs rijden nog naar buiten voor een proefstart op start/finish.

Update 11:58

Leclerc haalt uiteindelijk toch geen droog weer banden op bij het team. Hij rijdt weer naar buiten op intermediates. Niemand durft het verder aan om op droog weer banden te rijden.

Update 11:55

Het is afwachten in de laatste minuten op de coureurs die gaan rijden met droog weer banden. Leclerc geeft aan dat hij het wel wilt proberen en ook Pérez ziet eruit alsof hij het wilt proberen. Verstappen gaat nog voor een laatste rondje in de training, terwijl Räikkönen en Schumacher bijna botsen in de pitstraat.

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:50

Nog maar tien minuten te gaan in de laatste training voor de kwalificatie en de race. De regen heeft het op sommige plekken lastig gemaakt voor de coureurs. Er zijn al veel mannen de baan afgegleden of gespint.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Turkije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Update 11:45

Het is een Red Bull feestje in de top drie. Gasly sprint naar de eerste tijd, Pérez staat boven Verstappen op twee, gevolgd door de twee Ferrari’s op vier en vijf. Pérez rijdt in de weg van Yuki en dat is duidelijk te merken op de radio van de Japanner.

Update 11:42

Ook Leclerc spint in dezelfde bocht waar Vettel en Verstappen een pirouette maakten in hun auto’s. Verstappen is uit de auto gestapt en het ziet er niet naar uit dat hij nog terug op de baan komt.

Update 11:40

De snelste tijden veranderen constant. Op dit moment is de top drie:

  1. Max Verstappen (1:31.043)
  2. Pierre Gasly (+0.078)
  3. Charles Leclerc (+0.500)

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:35

Ook Verstappen spint even maar komt zo goed terecht dat hij ook meteen weer kan doorrijden. Achter elkaar pakken Esteban Ocon en Valtteri Bottas de snelste tijd van Verstappen af, terwijl Vettel ook van de baan spint.

Update 11:30

Nog een half uur te gaan in de training. Verstappen en Pérez zijn de baan op en de meeste coureurs gaan nu snelle tijden neerzetten. Verstappen zet de snelste tijd en zit gelijk op +1.172 van de snelste tijd van Hamilton af die op de vierde plaats staat.

Update 11:27

De sessie wordt weer hervat. Max Verstappen en Sergio Pérez hebben nog niet gereden. De mannen van Mercedes zijn wel gelijk op de baan te vinden.

Update: 11:24

De sessie is gestopt nadat Russell van de baan is gegleden en vast staat in de grindbak. Hij kan daar niet meer wegkomen en hij staat op een gevaarlijke plaats. Ook Nikita Mazepin sluit aan in het rijtje coureurs die in deze training gespind zijn.

Update 11:23

Hamilton is nu ook de baan opgegaan. Pierre Gasly is in de derde sector van de baan gegaan. Hij heeft zelf geen idee wat er is gebeurd. George Russell staat in de grindbak en er komt een rode vlag!

Update 11:20

Het is een rustige training. Tot dusver staan beide Ferrari’s bovenaan de lijst, gevolgd door beide McLaren’s. Sainz staat bovenaan met een 1:37.608.

Update 11:15

De eerste tijden gaan gezet worden. De beide McLaren-coureurs zijn goed onderweg, maar nog de helft van de coureurs moeten nog naar buiten gaan.

Update 11:08

De eerste auto’s zijn de baan op! Het is het team van AlphaTauri die de natte baan gaan verkennen. Ondertussen zorgt het team van Williams voor de nodige entertainment.

Update 11:05

Iedereen staat nog binnen, maar de meeste coureurs maken zich wel klaar om in de auto te stappen. Het is een rustig begin van de training.

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:00

De training is begonnen! Tussen Pirelli en de FIA is er een kleine miscommunicatie geweest over de zachtheid van de banden. Pirelli denkt dat de zachte banden die ze nu hebben meegenomen naar Turkije niet de juiste zijn. De slijtage van de banden tijdens de trainingen op vrijdag lag enorm hoog.

Update 10:55

Het wordt een regenachtige sessie op Instanbul Park en het ziet ernaar uit dat het ook zo blijft voor de hele dag. Wie gaan eronder door en wie zorgen er voor verassingen?

Update 10:53

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 10:50

Van harte welkom bij het liveblog voor de derde vrije training van de Grand Prix van Turkije. Het komende uur zullen de teams gaan beginnen met de voorbereiding voor de grand prix van komende zondag en de kwalificatie die later op de dag plaatsvindt.