Lewis Hamilton snelste in kwalificatie GP van Turkije

Lewis Hamilton / Mercedes / Grand Prix van Turkije / Istanbul Park / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT images)

Lewis Hamilton was met een 1:22.868 de snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. De Brit start de race als elfde door zijn gridstraf. Valtteri Bottas kwalificeerde zich als tweede en start van P1. Max Verstappen staat naast de Fin op de eerste rij.

-Liveblog gesloten-

Update 15:13

De volledige uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije:

Update 15:07

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 15:01

Lewis Hamilton rijdt de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. Hij start de race als elfde door zijn gridstraf. Valtteri Bottas mag de race vanaf de eerste plaats aanvangen. Verstappen staat naast de Fin op de eerste rij.

Update 14:58

Hamilton rijdt in zijn eentje de snelste tijd, de andere coureurs komen naar buiten.

Update 14:55

Hamilton gaat vroeg naar buiten en is in zijn eentje op de baan.

Update 14:52

De eerste runs zitten erop. De beide Mercedessen staan op de eerste twee plaatsen. Verstappen sluit aan op een derde plaats, Verstappen liet nog wat tijd liggen in de laatste bocht.

Update 14:48

Het derde en laatste deel van de kwalificatie is begonnen. Wie pakt er pole position?

Update 14:45

De volledige uitslag van het tweede deel van de kwalificatie:

Update 14:43

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:41

Het tweede deel van de kwalificatie zit erop. De Mercedessen zijn de snelste. De afvallers zijn: Vettel, Ocon, Russell, Schumacher en Sainz.

Update 14:40

Sainz wordt toch nog naar buiten gestuurd en geeft een hele goede tow aan Leclerc. Hierdoor komt de Monegask op de zevende plaats.

Update 14:39

Stroll blokkeert in de eerste bocht en schiet rechtdoor. Zelf staat hij bij de eerste tien, door de gele vlag kan Schumacher zich niet meer verbeteren.

Update 14:35

Leclerc staat tiende en is met een verbetering bezig. Hij maakt een foutje in de laatste bocht en kan zijn rondetijd uiteindelijk niet verbeteren.

Update 14:34

Na de eerste runs staan Vettel, Stroll, Schumacher, Russell en Sainz in de gevarenzone.

Update 14:32

Sainz komt vandaag niet meer in actie. De Spanjaard moet de Grand Prix van Turkije toch als laatste starten door een motorwissel.

Update 14:28

De eerste bocht in Turkije blijkt een hele lastige. Sergio Pérez, die ook op de gele band rijdt, spint in de witte Red Bull.

Update 14:25

Het tweede deel van de kwalificatie is begonnen. De Mercedessen komen op de medium band naar buiten. Ook Verstappen rijdt op de gele band.

Update 14:24

De volledige uitslag van het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije:

Update 14:21

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:19

Een spannend einde van het eerste deel van de kwalificatie. Uiteindelijk is Lewis Hamilton het snelste in Q1. De afvallers zijn: Daniel Ricciardo, Nicholas Latifi, Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen en Nikita Mazepin.

Update 14:13

Verstappen stond even binnen maar komt weer naar buiten. Volgens het team van Red Bull blijft het nu droog en wordt de baan alleen maar sneller.

Update 14:11

Het blijft een beetje druppelen maar de tijden worden nog steeds verbeterd.

Update 14:08

Yuki Tsunoda verliest de controle over zijn auto in de eerst bocht. Hij weet zijn AlphaTauri nog net uit de muur te houden.

Update 14:06

Alonso meldt aan zijn team dat het begint te regenen. Op dit moment heeft Verstappen de snelste tijd op zijn naam staan.

Update 14:04

Net als Sainz gaat ook Verstappen in de rondte. Ook de Nederlander kan verder.

Update 14:02

Het is nog steeds een beetje nat in de eerste bocht, Hamilton gaat wijd en Sainz spint eraf. De Spanjaard kan zijn weg vervolgen.

Update 14:01

Alle coureurs zijn op dit moment buiten, het is nog droog maar de verwachting is dat het binnen enkele minuten gaat regenen.

Update 14:00

De lichten staan op groen, veel coureurs staan al te wachten aan het einde van de pitstraat.

Update 13:57

Volgens de wedstrijdleiding gaat het sowieso een keer regenen tijdens de kwalificatie.

Update 13:52

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13:45

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Istanbul Park.