Jeroen Bleekemolen tevreden met twee keer P2 op Sebring

Jeroen Bleekemolen / Sebring /GT World Challenge

Jeroen Bleekemolen heeft in de GT World Challenge op het circuit van Sebring twee podiumplaatsen behaald. Bleekemolen werd in beide races tweede en in de tweede race leek er tot en met de laatst ronde wel een overwinning in te zitten. Desondanks is Bleekemolen erg tevreden met de resultaten. Tegenover Grand Prix Radio vertelde hij over zijn raceweekend.

Jeroen Bleekemolen reed dit weekend met zijn teamgenoot Tim Pappas in de Porsche Cayman voor het team van Black Swan Racing. Volgens Bleekemolen was het één van de warmste auto’s waarin hij ooit had gereden. Het was namelijk boven de dertig graden in Sebring en Bleekemolen gebruikte geen airco. “Er zit wel een airco in, maar dat neemt vermogen weg. Die zet je dus gewoon uit en dan maar lekker zweten”, liet Bleekemolen weten.

Jeroen Bleekemolen / Sebring /GT World Challenge

Overwinning nipt verloren

De races verliepen goed voor Bleekemolen. Beide races duurden één uur en zaten vol spektakel. “We hebben gevochten en zijn bij beide races als tweede over de finish gekomen. In de laatste race reden we zelfs nog aan de leiding in de laatste ronde, maar mijn teamgenoot verloor nét de leiding voor de finish. We zijn heel tevreden, want we zaten het hele weekend er goed bij.”

Jeroen Bleekemolen / Sebring /GT World Challenge

Komend weekend rijdt Bleekemolen zijn volgende race. Dan in de World Challenge Europe voor Rinaldi Racing met de Ferrari waarmee Bleekemolen ook de 24 uur van Le Mans reed.

Beluister de hele update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio!

Lees ook: Yamamoto: “Verstappen heeft groot voordeel”

Lees ook: Asfalt Istanbul Park behandeld om griplevels te verbeteren

Lees ook: Jeroen Bleekemolen wint in NLS Nürburgring Nordschleife