Nieuw hybride systeem betekent gridstraf voor Leclerc

CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 03: Charles Leclerc, Ferrari SF21 during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Friday September 03, 2021 in North Holland, Netherlands. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Charles Leclerc moet voor de Grand Prix van Rusland achteraan starten. De coureur van Ferrari gaat zijn vierde krachtbron gebruiken van het seizoen. Deze heeft echter wel een nieuw hybride systeem dat voor meer performance moet zorgen. 

Motorfabrikanten mogen één update introduceren dit jaar van ieder onderdeel van de V6-motor. Teambaas Mattia Binotto kondigde al aan dat de nieuwe motor niet eerder gebracht zou gaan worden dan na de Italiaanse Grand Prix.

In de vooruitblik op de race in Sotsji onthult Ferrari dat Leclerc zijn vierde krachtbron gaat gebruiken met het nieuwe hybride systeem. Dit betekent ook dat de 23-jarige achteraan moet starten op het Sochi Autodrom. Leclerc verloor één van zijn motoren door de crash met Lance Stroll tijdens de Hongaarse Grand Prix. Teamgenoot Carlos Sainz krijgt op een later moment dezelfde motor achterin zijn bolide.

Charles Leclerc / Ferrari / Spa-Francorchamps / België / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

“Deze beslissing is een voorzorgsmaatregel”

“Het belangrijkste doel is om ervaring op te doen voor het autoproject van 2022″, zegt het team op haar website. “Hier is veel energie in gestoken en om het zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen, krijgt Leclerc de eerste en Sainz later dit seizoen. Deze beslissing is een voorzorgsmaatregel met betrekking tot het potentiële risico van de motor die beschadigd is tijdens de crash van Leclerc en Stroll in Hongarije. Daardoor moet Leclerc achteraan starten tijdens de komende race in Sotsji.”

Leclerc is niet de enige coureur die een gridstraf heeft in Rusland. Max Verstappen wordt na de kwalificatie drie plekken naar achteren gezet, vanwege de straf die hij kreeg na de crash met Lewis Hamilton.

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Rusland

Lees ook: Horner blikt vooruit: “Sotsji wordt enorme uitdaging”

Lees ook: Mogelijke dubbele gridstraf voor Verstappen in Rusland