Leclerc: ‘Zo blij met stappen die we hebben gemaakt’

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

“Ik heb echt alles gegeven, meer dan dit had ik niet kunnen doen”, zegt een tevreden Charles Leclerc na afloop van de Grand Prix van Italië tegenover Ziggo Sport. De coureur van Ferrari finishte na een verrassende race als vierde op het circuit van Monza. 

Na de sprintkwalificatie hoopte Leclerc nog te kunnen strijden met McLaren tijdens de race. Maar op zondag waren de oranje bolides van de Britse renstal al vrij snel uit het zicht verdwenen, om vervolgens te stranden op het podium. Zo ver kwam het voor Leclerc niet, hij reed rondes lang achter Mercedes-coureur Valtteri Bottas die even later op de derde plek eindigde. “Er is echt niks meer geweest wat ik kon doen. Elke mogelijkheid die zich voordeed probeerde ik Valtteri in te halen, maar ze waren eigenlijk echt te snel. Vooral in de derde sector en in de eerste bocht”, blikt de Monegask terug. “Het was voor ons heel moeilijk om in te halen, maar daardoor werd het wel makkelijk om ons in te halen.”

Alles gegeven

“Het was misschien niet de makkelijkste race, maar ik ben wel blij als je kijkt naar waar we stonden vorig jaar. We hebben grote stappen gemaakt om te komen waar we nu zijn”, aldus Leclerc. De Italiaanse renstal heeft een zichtbaar stijgende lijn te pakken, maar de coureur is ook tevreden over zijn eigen prestaties: “Ik zie het als een van mijn top vijf resultaten in de Formule 1. Ik heb het idee dat ik absoluut alles heb gegeven”, zegt Charles Leclerc tevreden “ik kijk uit naar de race in Sochi.”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië de race

Lees ook: Ricciardo wint GP van Italië na crash Verstappen en Hamilton

Lees ook: Piastri wint Feature Race Formule 2 op Monza