Gridstraf voor Verstappen na crash met Hamilton

Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Red Bull Content Pool // SI202109120259 // Usage for editorial use only //

Max Verstappen krijgt een gridstraf van drie plaatsen voor de crash met Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Italië. De twee titelrivalen schakelden elkaar uit na contact in de eerste bocht van het circuit in Monza. Na het incident moesten beide coureurs zich melden bij de stewards. 

Volgens de officiële documenten hebben de stewards geoordeeld dat Verstappen later remde dan Hamilton, maar op geen enkel moment voorbij het voorste wiel van de Brit kwam. Volgens de wedstrijdleiding is de Nederlander hierdoor dan ook grotendeels de schuldige.

Penaltypunten

Naast de gridstraf zal Verstappen ook twee penaltypunten op zijn licentie ontvangen. De kans is nu zeer aanwezig dat het team van Red Bull zal besluiten om over twee weken in Sotsji zijn motor te wisselen, wat hem een extra gridstraf op zal leveren.

Lees ook: Verstappen: “Hamilton kneep me in bocht 1 al af”

Lees ook: Ricciardo: “Had gevoel dat er iets goeds aan zat te komen”

Lees ook: Bottas: “Blij dat we meer punten gepakt hebben dan Red Bull”