Verstappen: “Blij dat ik leiding kampioenschap weer heb”

Max Verstappen / Red Bull Racing / Zandvoort / Nederland / 2021
Photo by Boris Streubel/Getty Images

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Nederland gewonnen. De Red Bull Racing-coureur is ontzettend blij met het resultaat nu hij ook weer de leiding in het kampioenschap heeft teruggepakt van Lewis Hamilton. De Nederlander was te snel voor zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas.

“Zoals je al kunt horen is het ongelooflijk. De verwachtingen waren ontzettend hoog toen we het weekend ingingen. Het is nooit makkelijk om daaraan te voldoen, maar ik ben zo blij om hier te winnen en de leiding weer over te nemen in het wereldkampioenschap. Het is een geweldige dag”, aldus Verstappen tegenover Robert Doornbos na afloop van de race.

“Mercedes maakte het ons lastig”

Uiteindelijk verliep de race precies zoals Red Bull wilde. “Het is zeker een hele goede dag. De start was heel belangrijk en die pakte zeer goed uit voor mij. Mercedes maakte het ons lastig, maar we hebben hen elke keer zeer goed gecounterd. We kunnen heel blij zijn met de teamperformance.”

Max Verstappen / Red Bull Racing / Zandvoort / Nederland / 2021 / Valtteri Bottas / Mercedes / Lewis Hamilton
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Verstappen behaalde in Zandvoort zes punten meer dan Hamilton, waardoor hij nu met 3 punten verschil de leiding heeft in het wereldkampioenschap.

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig op Zandvoort

Lees ook: Hamilton: “Laatste ronde was beste deel van mijn race”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Zandvoort was saaie race voor mij”