Verstappen: “Voelt geweldig om in Nederland pole te pakken”

Max Verstappen / Red Bull Racing / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan / Getty Images)

Max Verstappen is erg blij met zijn pole position voor de Grand Prix van Nederland. De Nederlander laat echter wel weten dat het nog een zware racedag gaat worden. 

Max Verstappen reed met een 1:08:885 de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Zijn tijd was slechts 38 duizendsten sneller dan die van Lewis Hamilton. Na afloop van de kwalificatie liet hij weten dat het een geweldige ronde was en dat hij erg blij is met het behaalde resultaat.

“Het voelt geweldig om hier (in Nederland red.) pole position te pakken, het publiek is fantastisch.” De Nederlander met startnummer 33 liet weten dat de auto erg fijn reed. Verstappen verwacht niet dat het een makkelijke race gaat worden. “Inhalen is hier natuurlijk lastig, maar het zijn erg veel ronden. De banden hebben het zwaar in de snelle bochten. Tijdens de kwalificatie voelde alles goed dus hopelijk is dat tijdens de race ook zo.”

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Zandvoort

Lees ook: UPDATE: Verstappen ontloopt straf voor inhalen Stroll

Lees ook: BREAKING: Räikkönen mist Dutch GP na positieve coronatest