Mick Schumacher eert vader met speciaal helmdesign

Mick Schumacher / Haas F1 / Spa-Francorchamps / België / 2021
Foto: Haas F1 Team Media

Mick Schumacher eert zijn vader dit weekend in België met een speciale helm. Michael Schumacher maakte in 1991 zijn debuut op het circuit van Spa-Francorchamps, nu dertig jaar later rijdt zoon Mick zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Het design is een eerbetoon aan de zevenvoudig wereldkampioen. Michael droeg tijdens zijn eerste Formule 1-race op 25 augustus 1991 voor het team van Jordan de kenmerkende helm met blauwe bovenkant en met de Duitse vlag op rondom. De helm die Mick tijdens zijn eerste sessie op Spa droeg was hierop geïnspireerd.

 

Lees ook: Bottas duidelijk over afstelling, Hamilton twijfelt

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: Elf coureurs gebruiken nieuwe motor voor GP van België