Verstappen snelste in natte VT3 voor GP van België

door Jay Hartman
34-friday-belgium

De zaterdag is alweer aangebroken in het raceweekend voor de Grand Prix van België. Het is een regenachtige dag waardoor de omstandigheden op de baan ook anders is dan normaal. Max Verstappen zet weer de snelste tijd, gevolgd door Sergio Pérez en Lewis Hamilton. 

liveblog gesloten-

Update 13:05

En dat is de einde van de training! Vanmiddag zijn we weer terug met de liveblog voor de kwalificatie. Tevens kan je LIVE de kwalificatie volgen tijdens de uitzending van Grand Prix Radio vanaf het circuit!

Update 13:00

Het experiment van Norris en McLaren met de soft banden gaat niet heel lekker en hij gaat niet voor een extra ronde op de banden maar komt gewoon naar binnen.

Update 12:55

Niet elke coureur is op de baan te vinden, vijf minuten voor het einde van de training. Onder andere de Red Bull-coureurs staan nog binnen. Lando Norris gaat het nog even op de soft banden proberen. Al tijdens het uitkomen van de pitstraat staat hij bijna achteruit op de baan.

Update 12:50

Nog maar tien minuten te gaan voor de laatste vrije training. Pierre Gasly schiet nog even van de baan af en spint. Hij kan gelukkig nog doorrijden.

De kwalificatie vanmiddag is ook weer hier op Grand Prix Radio te volgen tijdens de liveblog én tijdens de uitzending vanaf het circuit in Spa!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Update 12:45

In de top vijf is er niets veranderd. Het lijkt moeilijk om snelle tijden neer te zetten met het wisselvallige weer in Spa. Hamilton is wel weer de baan op om de tijd van Verstappen te verbeteren. Hij maakt wel even dezelfde fout als Alonso in bocht vijf en gaat buiten de baan.

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / België / 2021
Foto: Pirelli

Update 12:42

Alonso remt de bocht verkeerd aan en rijdt even naast de baan. De Alpine-coureurs doen het vooralsnog goed in de natte omstandigheden van het circuit. Ocon staat voorlopig vijfde en Alonso tiende.

Update 12:34

De lucht in Spa-Francorschamps ziet er weer grijs en grauw uit. Ricciardo kreeg al op zijn teamradio door dat het weer ging regenen en niet veel later meldt Latifi dat het regent in de pitlane. Ook de mensen naast het circuit grijpen weer naar de regenjassen en de paraplu's.

Update 12:30

De voorlopige top vijf met nog een half uur te gaan!

  1. Verstappen (1.56.924)
  2. Pérez (+0.947)
  3. Hamilton (+1.072)
  4. Norris (+1.585)
  5. Ocon (+1.989)

Update 12:28

Een nieuwe regel van de Formule 1 voor een verbeterde veiligheid in de pitstraat is dat de teams ervoor moeten zorgen dat er minstens 0.15 seconden zitten tussen het vastzetten van de banden en de auto laten terugvallen op de grond.

Update 12:25

Door het wegvallen van de Grand Prix van Japan en Australië zijn er twee open plekken in de kalender van de Formule 1. Vanmiddag wordt er bekend gemaakt dat er maar 22 races verreden gaat worden met hoogstwaarschijnlijk Qatar als vervanger voor de Grand Prix van Australië.

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:20

Verstappen springt naar de eerste tijd (1:56.924)! Teamgenoot Pérez volgt hem als tweede (+0.947). Pérez behoudt overigens zijn stoeltje bij Red Bull voor 2022.

Update 12:15

De eerste tijden zijn gezet! Hamilton gaat aan de leiding (1:57.996) met daarachter Norris en Pérez. Verstappen is nu ook op de baan om zijn snelle tijden te rijden. Sinds gisteren heeft de Formule 1 een nieuw camerabeeld geïntroduceerd. Een camera op de helm van Fernando Alonso waarmee je een beeld krijgt vanuit de cockpit.

Update 12:09

Er zijn al meerdere coureurs die een uitstapje naast de baan hebben gemaakt onder wie Sebastian Vettel, Nikita Mazepin en de jarige Valtteri Bottas.

Update 12:05

De meeste coureurs komen nu de baan op, George Russell en Nicholas Latifi waren er al vroeg bij. Verstappen stond nog even te praten in zijn pitbox maar heeft nu ook zijn helm op en is klaar om in te stappen.

Update 12:00

De derde vrije training is begonnen! De heftigste regenval is geweest dus de training kan op tijd beginnen. Charles Leclerc heeft een nieuwe chassis gekregen na zijn crash gisteren in de tweede vrije training.

Update 11:55

Nog vijf minuten te gaan tot de start van de derde vrije training. De mannen bij Alpine zijn er al klaar voor!

Update 11:52

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:50

Welkom bij het liveblog voor de derde vrije training voor de Grote Prijs van België. Wij van Grand Prix Radio houden je op de hoogte van alle actie op de baan tijdens VT3!

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden