Red Bull ontslaat medewerker na racistische WhatsAppjes

Max Verstappen / Red Bull Racing / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Red Bull Racing heeft een medewerker op staande voet ontslagen nadat aan het licht kwam dat hij via WhatsApp racistische berichten had verstuurd. Dit bevestigt de renstal tegenover Motorsport.com. De medewerker hoort niet bij de vaste ploeg die meereist naar de circuits. 

Eerder al meldde Sky Sports dat een medewerker van het Red Bull-team in opspraak was geraakt door het versturen van racistische berichten. Dit werd op vrijdag bevestigd door het team. Red Bull tolereert racisme absoluut niet en heeft de medewerker in kwestie op staande voet ontslagen.

“Zoals we vorige week te kennen hebben gegeven veroordelen we elke aard van racisme. We hebben een zero tolerance policy wat betreft racisme binnen onze organisatie”, stelt een woordvoerder van Red Bull volgens Motorsport.com. “De persoon in kwestie is niet langer een medewerker van Red Bull Racing.”

“Emoties mogen nooit de lijn van racisme overschrijden”

Naar aanleiding van de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Silverstone kreeg de Brit te maken met veel racistische opmerkingen op social media. Meerdere teams hebben toen al een statement naar buiten gebracht waarin ze racisme veroordelen. “Hoewel de rivaliteit op de baan intens is wat betreft de strijd om het kampioenschap, mogen de emoties nooit de lijn van racisme overschrijden”, liet Red Bull-teambaas Christian Horner weten. “We tolereren binnen ons team geen enkele aard van racisme. Ik voel me er persoonlijk verantwoordelijk voor dat dit soort gedrag niet zonder gevolgen blijft.”

Lees ook: Pérez: “In België duidelijkheid over toekomst bij Red Bull”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Netflix komt met film over leven Michael Schumacher