Max Verstappen ruim halve seconde sneller tijdens VT3

40-friday-spielberg

Max Verstappen (1:04.591) kent een goed begin van de zaterdag in Oostenrijk. De Nederlander was ruim een halve seconde sneller dan Valtteri Bottas (+0.538) en Lewis Hamilton (+0.686). Pierre Gasly (+0.689) zette een nette P4 neer, Giovinazzi (+0.754) sluit de top-5 af. 

Update 13:05

Volledige uitslag vrije training drie:

Update 13:00

De training zit erop! Max Verstappen is absoluut het snelste (1:04.591) en is daarmee de favoriet voor pole position later op de middag. Valtteri Bottas heeft een tweede tijd neergezet en Lewis Hamilton wordt derde.

De coureurs doen nog een proefstart en gaan zich opmaken voor de kwalificatie van vanmiddag.

Update 12:55

Met nog vijf minuten op de klok staan Lando Norris en Daniel Ricciardo op een vijftiende en zestiende plek. Opvallend is dat Giovinazzi op een vijfde plek staat terwijl teamgenoot Räikkönen op een zeventiende plek staat.

Pirelli / McLaren / Oostenrijk / Spielberg / 2021
Foto: Pirelli - Mark Sutton / LAT Images)

Update 12:53

Verstappen, Hamilton en Bottas hebben een snelle ronde neergezet. Bottas en Hamilton leken het gat te verkleinen richting Verstappen maar Max reed een nog snellere ronde en het gat is weer een halve seconde. De tijd van Lewis werd verwijderd door track limits in bocht 10.

Update 12:50

Er worden toch wat fouten gemaakt tijdens de snelle ronden. De Ferrari's gaan beide buiten de baan, Lando Norris maakte een foutje in bocht tien en Nikita Mazepin ging het grind in na bocht vier.

Update 12:45

Met nog een kwartier op de klok is Verstappen nog steeds het snelste. Opvallend is dat Fernando Alonso op de negentiende plek staat, ook teamgenoot Ocon staat op een tegenvallende achttiende plek.

De coureurs zijn snelle ronden aan het neerzetten en er worden veel tijden verbeterd.

Update 12:41

Williams is stappen aan het maken. Russell zet de vijfde tijd neer en Latifi staat op een nette twaalfde plek. Vorige week werd het al duidelijk dat Russell er goed bij stond en punten kon halen, helaas viel Russell uit door problemen aan zijn bolide.

Pirelli / Williams / Oostenrijk / Spielberg / 2021
Foto: Pirelli - Mark Sutton / LAT Images

Update 12:40

"Je bent een halve seconde trager dan Verstappen", vertelt Bono aan Hamilton. De mannen van Mercedes hebben hun eerste snelle ronde neergezet en zijn beide circa een halve seconde trager dan Max.

Update 12:39

De spin van Yuki:

Update 12:36

Een bocht om op te letten blijft toch bocht vier. Veel coureurs rijden met een band in het grind en verliezen (bijna) de bolide. Zo ging gisteren Hamilton er al af bij bocht vier en nu verloor Charles Leclerc bijna zijn bolide in het grind.

Pirelli / Charles Leclerc / Ferrari / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Pirelli - Zak Mauger / LAT Images

Update 12:32

Max Verstappen staat de eerste 30 minuten in de pits en rijdt in zijn eerste ronde per direct de snelste tijd. De Nederlander weet ruim zes tienden van de snelste tijd van Leclerc af te halen. Ondertussen verliest Tsunoda zijn auto in bocht negen, Tsunoda houdt knap zijn AlphaTauri uit de muur.

Update 12:30

We zijn halverwege! Verstappen rijdt als laatste de baan op, de Verstappen-tribunes gaan los.

Update 12:27

Lando Norris zet als eerste een tijd neer met de soft banden, en gaat daarmee naar de eerste plek. Norris rijdt een 1:05.700, gisteren was de snelste tijd een 1:04.523 gereden door Lewis Hamilton.

48-friday-spielberg-700x467
Foto: Pirelli - Zak Mauger / LAT Images

Update 12:23

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12:20

Na een kleine twintig minuten rijden de mannen van Mercedes naar buiten. Bottas en Hamilton rijden beide op de testbanden. Het zijn Vettel, Pérez, Stroll en Verstappen die als enigen nog geen tijd hebben neergezet.

Update 12:15

De training is een kwartier onderweg en de coureurs rijden rustig de ronden op de testbanden. De mannen van AlphaTauri staan bovenaan de tijdenlijst met Tsunoda op P1 en Pierre Gasly op P2. Zowel de Mercedessen als de Red Bulls hebben nog geen tijd neergezet.

Update 12:12

Sebastian Vettel is vandaag jarig! De viervoudig wereldkampioen is vandaag 34 jaar geworden.

Vettel / Pirelli / Aston Martin / Oostenrijk / 2021
Foto: Pirelli - Mark Sutton / LAT Images

Update 12:05

Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengd. De Brit gaat dus tot en met 2023 rijden bij het team.

Update 12:02

Drukte op de baan! De coureurs rijden tijdens de trainingen met de testbanden voor het circuit van Silverstone, veel coureurs gaan naar buiten met deze band.

Update 12:00

De derde vrije training is begonnen! De coureurs hebben een uur om te trainen.

Update 11:55

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:50

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. Komend uur houden we je hier op de hoogte van alle actie in Oostenrijk. Houdt Grand Prix Radio in de gaten voor alle updates over de grand prix.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden