Verstappen de snelste in VT1 Grand Prix van Oostenrijk

door Jay Hartman
SI202107020225_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is de snelste in de eerste vrije training van de Grand Prix van Oostenrijk. Charles Leclerc en Carlos Sainz sluiten daarbij aan als tweede en derde. Een goede start voor het team van Ferrari. 

-Liveblog gesloten-

De volledige uitslag van de eerste vrije training:

Update 12:30

En dat is het einde van de eerste vrije training. Verstappen is de snelste geweest. Beide mannen van Ferrari kunnen ook tevreden zijn met de ochtendsessie: Leclerc eindigt op twee en Sainz op drie. Mercedes eindigt met Bottas op vier en Hamilton op zeven.

Update 12:28

Carlos Sainz vertelt zijn team dat de auto onbestuurbaar is op de radio. Hij rijdt ook gelijk de pits weer in.

Update 12:25

Het is een goede training voor Kimi Räikkönen. De Fin staat momenteel zesde. Vettel verloor zijn tijd door track limits. In de laatste paar minuten is iedereen op de baan te vinden. Zowel Bottas, Leclerc en Hamilton gaat wijd in de eerste bocht.

Update 12:20

Nog maar tien minuten te gaan in de eerste vrije training. Vooralsnog is de training rustig verlopen met hier en daar wat coureurs die wijd gingen in verschillende bochten.

Update 12:15

Verstappen heeft nog steeds de snelste tijd. De twee Ferrari-coureurs komen daarachter, met Leclerc op twee en Sainz op drie. Ferrari eindigde de Grand Prix van Stiermarken als zesde en zevende en willen aankomende zondag weer dubbele punten pakken.

Update 12:10

Hij moest zijn auto uitlenen aan Callum Ilott maar dat betekent niet dat Antonio Giovinazzi niet in style aankomt op het circuit. Italië moet vanavond in de Eurocup spelen en dat laat hij weten.

Update 12:08

Lewis Hamilton en Nikita Mazepin raken elkaar bijna op de baan. De Brit reed een snelle ronde maar brak hem af doordat Mazepin in de weg reed. Op de camera van Mazepin is te zien dat het weinig scheelde tussen de twee. Gasly zegt over de radio last te hebben van verkeer op de baan.

Update 12:05

Het is over en weer tussen de Red Bull en AlphaTauri-coureurs. Tsunoda reed even de snelste tijd, maar Verstappen pakte die een paar seconden later weer af. Räikkönen gaat naar een verassende derde plek.

Update 12:00

Lance Stroll spint na het uitkomen van bocht tien. Het is geen goede ochtendsessie voor de Canadees. De top drie op dit moment:

  1. Max Verstappen (1:05.558)
  2. Pierre Gasly (+0.182)
  3. Lewis Hamilton (+0.334)

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:52

Vooralsnog is er niet veel veranderd in de tijden die er gereden worden op de baan. Beide Mercedes-coureurs staan nog binnen en hebben nog geen snelle tijd gezet. Ze staan nu samen op de laatste twee plaatsen.

Update 11:47

Nikita Mazepin en Kimi Räikkönen hebben even een momentje op de baan. Mazepin reed langzaam de pitstraat in toen Räikkönen er vlak achter reed. Gelukkig hebben ze elkaar niet geraakt. 

Update 11:45

Het is een goede opening van het weekend voor Honda en Red Bull. Op dit moment staan alle vier de coureurs op de bovenste plekken. Max Verstappen leidt de groep met 1:05.558. Sergio Pérez staat op twee en Pierre Gasly op drie. Tsunoda komt daarachter op de vierde plek.

Update 11:41

Lance Stroll schiet van de baan af! Hij raakt het grind in bocht 7 en glijdt door het gras heen.

Update 11:38

Beide Ferrari-coureurs veremmen zich bij de eerste bocht. Zowel Pierre Gasly en Lewis Hamilton verliezen hun snelle tijden aan de track limits. Yuki Tsunoda probeert een McLaren in te halen maar gaat daardoor door het grind.

Update 11:35

Daniel Ricciardo verremt zich bij bocht drie. De Australiër vierde gisteren zijn 32e verjaardag en dat werd uitgebreid gevierd bij McLaren.

Update 11:33

Lewis Hamilton rijdt zijn eerste rondes op de prototype band van Pirelli. Gekenmerkt door de zwarte band die om de banden zit.

Update 11:30

De vrije training is begonnen! Alle coureurs behalve Zhou zijn al de baan op. Dit weekend rijden ze met zachtere banden. Ook is er weer publiek te vinden op het circuit, de Verstappen tribune ziet er al goed gevuld uit.

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:25

We gaan een paar nieuwe gezichten zien tijdens de eerste vrije training. Guanyu Zhou maakt zijn Formule 1-debuut in de auto van Alpine en Callum Ilott rijdt in de Alfa Romeo. Ook Roy Nissany keert weer terug in de auto bij Williams. 

Update 11:22

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:20

Welkom bij de liveblog voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Oostenrijk. Het komende uur gaan Max Verstappen en zijn collega's zich voorbereiden op de race van zondag.

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden