Thomas Ten Brinke stopt met autosport

(c) Thomas ten Brinke

Nederlands racetalent Thomas ten Brinke stopt per direct met zijn autosport. Dat maakt de pas 16-jarige bekend via social media. Ten Brinke reed dit seizoen in de Formula Regional. 

Ten Brinke geldt als een groot racetalent in de autosportwereld en werd in 2019 wereldkampioen in de karts. In 2020 stapte hij over naar het Spaans Formule 4-kampioenschap. Ondanks dat hij pas in het derde raceweekend instapte, werd hij met een zege en acht podiumplaatsen derde in het kampioenschap. Voor het team van ART kwam de Zeddammer dit jaar uit in Formula Regional. Tijdens het afgelopen weekend in Zandvoort werd het voor Ten Brinke duidelijk dat hij geen plezier meer beleefde aan het racen en zet per direct een punt achter zijn racecarrière.

“Ik genoot niet meer en dat zorgde voor een ongemakkelijk gevoel”

“De afgelopen jaren ben ik zeer toegewijd geweest aan racen. Ik kartte vijf jaar lang, werd wereldkampioen en maakte eindelijk de overstap naar de autosport. Ik genoot van mijn eerste races in de F4, maar ook van het racen en de competitie. Kort daarna promoveerde ik naar de Formula Regional”, vertelt Ten Brinke.

“Tijdens weekenden in de FRECA begon ik druk te voelen die ik eerder niet kende. Hoe graag ik ook wilde strijden, ik had mentaal moeite om te presteren. Met de coaching van Giedo van der Garde en Koen de Meester probeerde ik het tij te keren, maar afgelopen weekend werd in Zandvoort duidelijk dat ik voelde dat ik vast zit. Ik genoot niet meer en dat zorgde voor een ongemakkelijk gevoel. Ik weet dat rijden in raceauto’s voor velen een droom is, die gedachte maakte dit besluit nog lastiger, maar ik moet eerlijk blijven tegen mezelf en toegeven dat racen mij niet laat genieten van het leven zoals ik dat wil. Met pijn in het hart schrijf ik daarom dat ik met onmiddellijke ingang stop met racen.”

Lees meer: F1 aan Tafel: “Enorme outlap Verstappen”

Lees meer: Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

Lees meer: F1 aan Tafel: “Bottas had pits binnen moeten rijden”