Max van Splunteren: “Nog wel wat werk te verrichten”

Max van Splunteren / Porsche Carrera Cup Duitsland / GP Elite / Red Bull Ring 2021

Max van Splunteren reed zondag de derde race in de Porsche Carrera Cup Duitsland op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De Nederlander behaalde daar een zesde en negende plaats. Tegenover Grand Prix Radio liet de GP Elite-coureur weten dat het team nog wel wat werk te verrichten heeft voor de volgende races. 

“Eigenlijk ging het best wel goed, maar in de kwalificatie was het toch best wel druk met tweeëndertig auto’s op zo’n baantje. Ik kwam daarin niet helemaal uit”, liet van Splunteren weten. Hij kwalificeerde zich als zesde en tiende voor de races in het Duitse kampioenschap.

Leuke gevechten

“De eerste race heb ik lekker gereden. Ik eindigde als zesde, dus niks gewonnen en niks verloren, maar wel een paar leuke gevechten gehad. Door een straf van iemand anders mocht ik de tweede race als negende starten. Wederom niks gewonnen en niks verloren, maar ook in deze race wel echt leuke gevechten gehad”, vertelde de Nederlander.

Max van Splunteren / Porsche Carrera Cup Duitsland / GP Elite / Red Bull Ring 2021

De GP Elite-coureur geeft aan dat het team nog wel aan haar auto moet werken. “We gaan hier hier (op de Red Bull Ring red.) natuurlijk nog twee keer rijden in de Mobile 1 Porsche Supercup. Als team zouden we iets verder naar voren willen zitten. We hebben ons werk dus al klaarliggen”, besluit hij.

Van Splunteren reist nu door naar Monza voor de vierde ronde van de Porsche Carrera Cup Duitsland. Daarna reist hij terug naar Oostenrijk om in het voorprogramma van de Formule 1 op 27 juni en 4 juli te racen in de Porsche Supercup, ook met het GP Elite-team.

De hele update van Max van Splunteren is te horen op Grand Prix Radio. 

Lees ook: Beitske Visser tevreden na zesde plek in WEC

Lees ook: Job van Uitert: “Ik maakte een kostbare fout”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk