Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe

SI202106040189_hires_jpeg_24bit_rgb

Na een rommelige kwalificatie in Azerbeidzjan, is het Charles Leclerc die er met de pole postion vandoor gaat. In de slotfase van de kwalificatie zorgde een rode vlag er wederom voor dat de sessie voortijdig werd gestopt. Daardoor konden een aantal coureurs hun snelle ronde niet meer afmaken. Lewis Hamilton start morgen vanaf de tweede plek, Max Verstappen start P3.

UPDATE 15:38

Q3 is voorbij:
---
P1 Charles Leclerc - Ferrari
P2 Lewis Hamilton - Mercedes
P3 Max Verstappen - Red Bull Racing
P4 Pierre Gasly - AlphaTauri
P5 Carlos Sainz - Ferrari
P6 Lando Norris - McLaren
P7 Sergio Pérez - Red Bull Racing
P8 Yuki Tsunoda - AlphaTauri
P9 Fernando Alonso - Alpine
P10 Valtteri Bottas - Mercedes

UPDATE 15:23

Het is alsof we naar een herhaling van Monaco kijken. In de laatste seconden van Q3 is het code rood, terwijl er nog coureurs bezig waren met hun snelle ronde. Yuki Tsunoda en Carlos Sainz crashen allebei. Charles Leclerc gaat er met de pole vandoor na een zeer chaotische eindfase. 

UPDATE 15:15

Het is spannend in de laatste fase van de kwalificatie. Het is Leclerc die op dit moment het snelste is, maar de top vijf ligt enorm dicht bij elkaar. Alles zal afhangen van de laatste run, de beste plekken zijn zeker nog niet vergeven.

UPDATE 15:09

Er zijn nog tien coureurs over. Q3 is gestart.

UPDATE 15:03

Q2 is voorbij. Dit zijn de afvallers:
---
P11 Sebastian Vettel - Aston Martin
P12 Esteban Ocon - Alpine
P13 Daniel Ricciardo - McLaren
P14 Kimi Räikkönen - Alfa Romeo
P15 George Russell - Williams

UPDATE 15:00

Wederom een rode vlag. Het is Daniel Ricciardo die zijn auto in de muur ramt nadat zijn wielen blokkeerden. De sessie zal niet verder gaan. 

UPDATE 14:51

Lando Norris zou de procedure die hoort bij een rode vlag niet correct hebben gevolgd. De FIA onderzoekt het incident na de race. 

UPDATE 14:47

Q2 is begonnen. Na een rommelige Q1 is het Lewis Hamilton die tot nu toe de snelste tijd heeft geklokt. Daarachter volgen Verstappen en Pérez.

UPDATE 14:43

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

UPDATE 14:40

Q1 is voorbij. Dit zijn de afvallers:
---
P16 Nicholas Latifi - Williams
P17 Michael Schumacher - Haas
P18 Nikita Mazepin - Haas
P19 Lance Stroll - Aston Martin
P20 Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo

UPDATE 14:30

Voor de derde keer wordt er opnieuw gestart in Q1. Na twee rode vlaggen door Stroll en daarna door Giovinazzi, zijn er nog maar negen minuten over om een snelle ronde te rijden. Er zijn nog een aantal coureurs die nog helemaal geen tijd hebben staan.

UPDATE 14:20

Opnieuw een rode vlag. Dit keer veroorzaakt door Antonio Giovinazzi. Het ging wederom mis bij de inmiddels beruchte bocht 15. Ook deze bolide kunnen we afschrijven voor de kwalificatie, de gehele rechter voorband ligt eraf.

Verstappen zette nog net op het nippertje de snelste tijd neer.

UPDATE 14:15

Q1 wordt hervat. De kapotte bolide van Lance Stroll is inmiddels van het asfalt geveegd en de coureurs kunnen weer het circuit op. 

UPDATE 14:05

Lance Stroll zorgt voor de eerste rode vlag tijdens de nog maar net begonnen sessie. In bocht 15 raakte de Canadees de muur waardoor hij zijn rechter voorband kwijtraakte.  

UPDATE 14:00

De kwalificatie is begonnen. Het is gelijk druk op het smalle stratencircuit, waar je liever niet in verkeer terecht wil komen.

UPDATE 13:55

Max Verstappen zette tijdens de derde vrije training nog zijn bolide in de muur, maar zal met een gerepareerde auto gewoon starten tijdens de kwalificatie.

UPDATE 13:51

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

UPDATE 13:50

Welkom bij dit liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het komende uur houden we je hier op de hoogte van al het nieuws rondom de kwalificatie in Bakoe. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden