Alonso: "Zaterdag niet goed en daardoor een moeizame race"

propixo_prev321933

Fernando Alonso is niet tevreden met zijn race. De Spanjaard finishte de Grand Prix van Monaco als dertiende en viel daarmee buiten de punten. Tegenover Ziggo Sport vertelt Alonso dat de startpositie het belangrijkste is in Monaco en dat hij een zware dag heeft gehad.

Alonso heeft betere races gekend op het circuit van Monaco. De Spanjaard won de Grand Prix van Monaco tweemaal op rij, namelijk in 2006 en 2007. Zondag had Alonso het zwaar tijdens de race. Hij startte vanaf de zeventiende plek en probeerde een lange eerste stint te rijden zodat hij op softs de race kon finishen. Alonso reed door tot ongeveer ronde 45 om de wissel naar de softs te maken.

"We zaten net op het randje om te pitten naar de softs, misschien wel te vroeg op dat moment. Maar uiteindelijk werkte het goed en konden we veel tijd goed maken richting het einde van de race", vertelt Alonso die nog maar een keer benadrukt hoe belangrijk de kwalificatie is in Monaco. De tweevoudig wereldkampioen geeft aan dat de kwalificatie gewoon niet goed was zaterdag en dat hij het daardoor op zondag zwaar had.