Vettel behaalt beste kwalificatieresultaat voor AM

Foto: Aston Martin F1

Sebastian Vettel is als achtste geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Duitser behaalde daarmee zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij de overstap maakte van Ferrari naar Aston Martin.

Vettel start een plekje voor de Red Bull van Sergio Pérez en een plaats achter de Mercedes van kampioenschapsleider Lewis Hamilton. Voor het team van Aston Martin is de achtste plaats het beste resultaat sinds 1959. “Ik was er toen niet bij, ik was net te laat”, grapt Vettel na afloop van de kwalificatie tegenover Grand Prix Radio.

Foto: Aston Martin F1

Punten

“Uiteraard was het een goede dag qua resultaat, maar we hebben nog een lange weg te gaan”, vervolgt Vettel. “Als we iets verder vooraan zouden zitten in het middenveld, zou het in de kwalificatie en dus hopelijk ook in de race beter gaan.” Aangezien inhalen lastig is in Monaco, heeft Vettel een goede kans om zondag tijdens de race zijn eerste punten van het seizoen te scoren. “Het is een ander soort circuit. Morgen starten we in de punten en hopelijk kunnen we daar ook eindigen.”

Lees ook: Lando Norris enorm blij met kwalificatie in de buurt van pole

Lees ook: Carlos Sainz: “Heb de pace om morgen te winnen”

Lees ook: Ricciardo strijdt nog altijd tegen teamgenoot Norris