Verstappen imponeert in derde vrije training

Foto: Lars Baron/Getty Images / Red Bull Racing

Het is Verstappen die na de derde vrije training de snelste tijd op zijn naam schrijft. Hij wordt gevolgd door Hamilton en daarachter de twee Ferrari’s. Het lukte Sergio Pérez niet om in de buurt van zijn teamgenoot te komen. Hij eindigde op P9. Vanmiddag is de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje.

UPDATE 13:01

De training is afgelopen. Vanmiddag om 15:00 is de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Volg de kwalificatie live via onze website.

UPDATE 12:52

Verstappen herpakt zichzelf en perst er een snelle ronde uit waardoor hij nu bovenaan het klassement staat. Het gat met Hamilton is nu 0,2 seconden.

UPDATE 12:50

Ook in het midden van het veld is het spannend. George Russell rijdt al de hele training rond P10. Terwijl allebei de Red Bulls steeds verder naar beneden zakken in de klassement. McLaren komt sterk opzetten, ze staan nu op P5 en P6.

UPDATE 12:42

https://twitter.com/F1/status/1390977189345124356

UPDATE 12:38

Verstappen heeft de twee Mercedessen boven zich en de twee Ferrari’s onder zich. Allemaal hebben ze een run op de rode band gedaan. Verstappen heeft echter zijn run op de gele band gereden.

UPDATE 12:26

Hamilton en Bottas leiden het klassement. Verstappen volgt op P3.

UPDATE 12:18

Leclerc zet tot nu toe de snelste tijd neer. Pérez volgt op P3. Maar nog lang niet iedereen is op de baan te vinden.

UPDATE 12:00

De derde vrije training is begonnen. Het is Fernando Alonso die als eerste het asfalt op gaat op de gele band.

UPDATE 10:51

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

UPDATE 10:50

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Wij houden je het komende uur op de hoogte van de actie op de baan.