Verstappen: “Behalen tweede startplek erg goed voor ons”

Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya wist Max Verstappen net geen pole position te pakken. De Nederlander was nipt langzamer dan Lewis Hamilton. Ondanks dat was de Red Bull-coureur best tevreden met de kwalificatie en kijkt hij uit naar de race.

“Ik had het moeilijk met de balans in Q1 en de wind hielp daar natuurlijk niet bij. In Q2 was dat aardig opgelost”, stelt Verstappen tegenover Formula 1. De Nederlander liet de snelste tijd achter zijn naam noteren in Q2, maar moest in Q3 genoegen nemen met de tweede tijd. “Beide rondes in Q3 waren prima. De tweede run was wat slechter door de wind. Op deze baan verandert de wind veel van richting.” Daarnaast lag er wat grind op de baan door een uitstapje van Sergio Pérez. Dat zorgde ervoor dat de coureurs op die plek niet hun normale lijn konden rijden.

Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen is over het algemeen best tevreden met zijn kwalificatie. “Het behalen van de tweede startplek is erg goed voor ons. We weten dat ze (de Mercedessen red.) hier moeilijk te verslaan zijn, dus er zo dichtbij zitten is iets waar ik best blij mee ben.” De Nederlander weet dat het een lange run naar de eerste bocht is en dat er nog van alles kan gebeuren bij de start. “We hebben een goede start nodig. De pace is goed, dus ik hoop dat we een goede race kunnen rijden.”

Bandenmanagement essentieel

Met name het managen van de banden gaat erg belangrijk worden tijdens de race. “Met alle snelle bochten en het oververhitten van de banden, is bandenmanagement erg belangrijk. We moeten ervoor zorgen dat we er morgen bovenop zitten.”

Lees ook: Hamilton: “Kan niet geloven dat dit mijn honderdste pole is”

Lees ook: Valtteri Bottas maakte kostbare fout in bocht 10

Lees ook: Lewis Hamilton pakt historische honderdste pole position