Hamilton: “Snap het idee achter bocht 10 niet echt”

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Lewis Hamilton sloot de vrijdag succesvol af met de eerste plaats in de tweede vrije training. De Brit eindigde voor teamgenoot Valtteri Bottas en Charles Leclerc. Na de training sprak de zevenvoudig wereldkampioen over de wijzigingen in bocht 10 en de oprukkende concurrentie.

Hamilton voelt dat zijn bolide trager is dan die van vorig seizoen. “Je merkt het zeker”, zei Hamilton na afloop van VT2 tegenover Formula 1.com. “Het is geen drastisch verschil doordat de baan een beetje is veranderd, maar ik kan me de vorige keer niet echt herinneren dus ik kan er niet zoveel over zeggen. We glijden meer over de baan en zijn langzamer.”

Bocht 10

Bocht 10 op het circuit de Barcelona-Catalunya is dit jaar aangepast. Voor Hamilton is de bedoeling van de aanpassing nog niet helemaal duidelijk. “Er is niet zoveel grip als op het andere asfalt, maar ik denk dat het zal opbouwen. Ik snap niet echt wat het idee achter de bocht is. Het is veel sneller, maar ik heb er nog niet in een racescenario gereden, dus ik kan niet zeggen of het beter is voor het racen of niet.”

“De oude (bocht, red) was duidelijk een langzame bocht, dat was een plek waar je mogelijk in zou kunnen halen maar het rechte stuk was te kort. Misschien zorgt de nieuwe bocht ervoor dat je makkelijker kan volgen in de laatste sector en als dat zo is betekent dat dat we beter kunnen racen op het rechte stuk.”

Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Red Bull beleefde een teleurstellende tweede vrije training, waarin Max Verstappen niet verder kwam dan een negende plaats. Het lijkt erop dat Ferrari en Alpine dit weekend niet ver van de pace van Red Bull afzitten. “Nogmaals, ik focus me op mijn taak. Het is fantastisch om de ontwikkeling te zien die Ferrari, McLaren en zelfs Alpine doormaken. Het is geweldig om ze zo sterk te zien, wat ook ons onder druk zet”, besluit Hamilton.

Lees ook: VT2 GP van Spanje: Hamilton snelst, Verstappen P9

Lees ook: Bottas snelste in VT1 Grand Prix van Spanje

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2