Russell over GPDA: “Leuk om mening te laten horen”

George Russell / Williams / Bahrein 2021
Foto: FIA Pool Image / Williams Racing Photos

George Russell kijkt uit naar zijn rol binnen de GPDA (Grand Prix Drivers Association). Dat zegt hij op de website van Formula1.com. Russell heeft het altijd leuk gevonden zijn mening te laten horen en hij is er trots op dat hij namens de coureurs nu een stem heeft.

De Williams-coureur neemt het stokje over van Romain Grosjean, die de overstap maakte naar de IndyCar. De GPDA is in 1961 opgericht en behartigt de belangen van de coureurs, met bijzondere aandacht voor veiligheid. Naast Russell is Sebastian Vettel mede-directeur en Alexander Wurz voorzitter.

“Wat de GPDA de afgelopen jaren heeft gedaan is geweldig voor de sport”

“Ten eerste wilde ik die rol op me nemen, omdat ik denk dat wat de GPDA de afgelopen jaren heeft gedaan geweldig is geweest voor de sport”, vertelt Russell. “Telkens als we met de coureurs onze debrief hadden, bleven we na de tijd met elkaar praten hoe we de sport kunnen verbeteren. Ik ben altijd vrij aanwezig. Ik vind het leuk om mijn mening te laten horen en ik denk dat het hebben van een stem voor de coureurs iets is waar ik eerlijk gezegd best trots op ben”, voegde hij eraan toe. “Ik kijk er naar uit en ik denk dat ik een heel goede relatie heb met veel van de jongere coureurs. Ik neem aan dat Sebastian een de oudere helft van de grid vertegenwoordigt. Ik vertegenwoordig de jongere helft van de grid”, vertelt hij met een glimlach.

”De toekomst van de Formule 1 zit er ongelofelijk rooskleurig uit”

De Brit wil een positieve bijdrage hebben geleverd, als hij over twintig jaar terugkijkt op zijn tijd bij de GPDA en hij geeft aan dat de toekomst van de Formule 1 met Liberty Media rooskleurig is.

”Ik ben tevreden als ik over 20 jaar terug kan kijken en zeg dat ik deel uitmaakte van een positieve verandering in de Formule 1. Ik denk dat de toekomst van de Formule 1 er ongelooflijk rooskleurig uitziet, met Libery natuurlijk, en met Stefano Domenicali en Ross Brawn aan het roer”, aldus de coureur.

“Coureurs hebben een sterke stem om de toekomst van de sport vorm te geven, aangezien we duidelijk een uniek perspectief hebben omdat het vanuit de coureurs komt. Dus het is de taak om deze opvattingen van de coureurs over de Formule 1 naar de FIA ​​over te brengen. Als ik kan terugkijken en zeggen dat ik daar deel van uitmaakte, dan ben ik daar erg trots op”, besluit Russell.

Lees meer:

George Russell nieuwe directeur GPDA

Alfa Romeo volgens Russell meest verrassende team