Wolff hoopt dat Hamilton bij Mercedes blijft in 2022

Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, hoopt dat Lewis Hamilton in 2022 bij de Duitse renstal blijft. Wolff zegt tegen Formula 1 dat hij de deal het liefst voor de zomer wil afronden. 

Hamilton is het nieuwe Formule 1-seizoen sterk begonnen met een overwinning in Bahrein. Wolff is erop gebrand om de zevenvoudig-wereldkampioen na 2021 bij het team te houden. “Onze reis samen is tot nu toe heel succesvol”, zegt Wolff. “Hij reed in zijn kartjaren al met een Mercedes. In de Formule 1 heeft hij nog nooit een weekend zonder Mercedes-krachtbron gereden, dus het is een logisch vervolg van het verhaal.”

Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

Niet in januari

Wolff wil spanning omtrent de contractbesprekingen van Hamilton vermijden. “We willen niet tot januari wachten met het bevestigen van twee coureurs.” Wolff hoopt de coureurs hiermee rust te geven zodat ze zich volledig kunnen concentreren op hun werk. “We zullen altijd proberen om het beste te doen voor het team op de lange termijn, terwijl we tegelijkertijd ook loyaal zijn aan onze huidige coureurs. We twijfelen niet aan Valtteri (Bottas, red.) of Lewis, maar natuurlijk komen er gesprekken. Dat zal echter niet pas in januari volgend jaar zijn.”

Lees ook: James Allison krijgt andere rol binnen Mercedes

Lees ook: Rosberg had tijd nodig om snel te zijn volgens Vowes